Imobiliare Rezidentiale

Despre apartamente noi, ansambluri rezidentiale si oferte de ultima ora in Bucuresti

Domus Expo Imobiliare, 12 – 14 februarie 2010, la World Trade Plaza, Hotel Pullman

admin Imobiliare-Rezidentiale.ro, 15.12.2009

Compania de Relatii Publice si organizare de evenimente ProActive Business Communication lanseaza Targul Imobiliar Domus Expo Imobiliare, care va avea loc între 12 si 14 februarie 2010, la World Trade Plaza, Hotel Pullman din Bucuresti.

Domus Expo Imobiliare reuneste oferte imobiliare din toate segmentele sectorului de real estate, de la apartamente noi in ansambluri rezidentiale, la ansambluri de vile si terenuri, aflate atat in Bucuresti cat si jurul Capitalei, la mare sau la munte si oferte de finan?are pentru achizi?ionarea acestora. Domus Expo Imobiliare a fost conceput ca o platform? care s? reuneasca toate aceste oportunitati pentru a le supune atentiei si analizei celor care isi doresc o prima casa sau o schimbare a actualei proprietati si nu in ultimul rand a dezvoltatorilor imobiliari, agentiilor, brokerilor imobiliari si bancilor, care urmaresc s? atrag? noi clienti prin oferte atractive din sectorul imobiliar.

Comunicatul de presa integral se regaseste aici

Taguri:
 

900 Euro per metru patrat

admin Imobiliare-Rezidentiale.ro, 08.12.2009

Acesta este pretul mediul la care s-a ajuns pe segmentul vanzarii de apartamente noi in Bucuresti si in Romania. Asta dupa ce acum un an si jumatate ajungeam undeva la 1300-1500 in medie.
E concluzia dupa tIMOn, editia Decembrie 2009. Daca ne luam dupa dezvoltatori, rata de profit a ajuns undeva intre 15-20%. Va las sa faceti matematica si sa calculati la ce profit se faceau afaceri in perioada boom-ului, dar trag concluzia si ca piata se apropie de normalitate. Asta evident va insemna si ca proiectele noi vor fi din ce in ce mai putine, pana cand oameni de afaceri corecti si cu viziune vor intra pe piata (nu va lasati inselati, piata exista).

Bonus din zona office, cu aroma de criza economica: afectata de un puternic incendiu acum 6 luni, cladirea Millenium din Bucuresti este in continuare goala. Asta desi la un moment dar si cererea de birouri era prezentata ca fiind exploziva in Bucuresti.

Taguri: ,
 

Din nou despre apartamente noi…

admin Imobiliare-Rezidentiale.ro, 25.11.2009

… si nefinalizate
E pacat ca nu se povesteste in media si despre cazurile de succes din aceata zona, ansambluri care sunt terminate, date in folosinta si bine intretinute. E adevarat, nu e nici pe jumatate atat de spectaculos ca reportajul de mai jos:

Taguri:
 

Planorama: Dar Piraeus nu pune conditii…

admin Imobiliare-Rezidentiale.ro, 24.11.2009

Continuand discutia de ieri despre Planorama, remarcam si pozitia Piraeus Bank de astazi din ZF care mentioneaza ca nu a pus in nici un fel conditii care sa dezavantajeze clientii dezvoltatorului.

Intr-un comunicat trimis redactiei ZF, banca finantatoare a declarat ca nu a cerut acest lucru: “Piraeus Bank a decis aprobarea unui nou imprumut al carui beneficiar este compania EuroHabitat, dezvoltatorul proiectului imobiliar Planorama.
Banca a cerut companiei Euro Habitat respectarea unor conditii care nu contravin interesului clientilor, avand ca scop finalizarea proiectului rezidential Planorama in beneficiul cumparatorilor”.

De urmarit finalizarea acestui mic scandal, venit parca sa mai dea o lovitura celor care inca ar mai incerca sa cumpere o casa….:(

Taguri:
 

Planorama moare dar nu se preda…

admin Imobiliare-Rezidentiale.ro, 23.11.2009

Ansamblul Planorama era unul dintre cele mai mari din Bucuresti (zona Colentina) la momentul anuntarii proiectului, intre timp insa lucrurile s-au mai schimbat. Inclusiv data de predare este “putin” intarziata, si cea mai noua stire este ca dezvoltatorii pun ca principala conditie a continuarii lucrarilor si predarii apartamentelor “renuntarea la pretentiile de penalitati”
E interesanta optiunea pentru cumparatori:

  • Renuntarea la penalitati in ideea in care poate isi vor vedea apartamentele candva :)
  • Mentinerea pretentiilor (indeptatite) la penalitati si probabil recuperarea banilor mult mai tarziu si prin instanta.

Sincer, grea alegere.

Taguri: ,
 

98%…in jos

admin Imobiliare-Rezidentiale.ro, 10.08.2009

…. aceasta este scaderea pe care o inregistreaza tranzactiile imobiliare in T2 2009 vs T2 2008. Pur si simplu spectaculos din punct de vedere statistic, tragic pentru piata si cei ce activeaza in ea.
Comparativ la piata Europeana…

In Europa, tranzactiile imobiliare au crescut in al doilea trimestru cu 2,5% fata de primele trei luni ale anului, la 11,97 mld. euro. In prima jumatate a anului, volumul de 23,6 mld. euro era cu 66% mai mic fat? de aceeasi perioada a anului 2008.

Taguri:
 

Apartamente noi ieftine…

admin Imobiliare-Rezidentiale.ro, 16.07.2009

Aproximativ 80% din tranzactii se fac in jurul valorii de 60.000 de euro. In rest, nu se vinde mai nimic

Un citat care spune multe despre cum se adapteaza piata imobiliara la criza.
Pentru ca “Prima Casa” e pe buzele multor oameni in aceste zile, Ziarul Financiar a stat sa caute cele mai ieftine apartamente noi in Bucuresti care ar putea fi cumparate (mai) usor prin acest program.

Taguri: ,
 

Proiectele amanate, reluate abia peste doi ani

admin Imobiliare-Rezidentiale.ro, 15.07.2009

… cel putin asa crede Ruxandra Cleciu, managerul companiei imobiliare Neocasa si fost presedinte al ARAI.
Scurta interventia din Cotidianul este interesanta din mai multe puncte de vedere, in primul rand se mentioneaza o usoara trecere peste socul initial pe care criza la aplicat pietei imobiliare, dar pe de alta parte e de retinut ca oamenii incep sa constinentizeze ca boom-ul anilor 2006-2007 nu se va mai repeta prea curand, ci va avea loc incet incet o normalizare si o consolidare a pietei. Si asta nu poate fi decat un lucru bun.

În circa sase luni, piata va fi stabilizata, asta daca nu vor avea un alt soc: bancar, economic sau de alta natura. Preturile au scazut la un nivel rezonabil.

Taguri:
 

DomusStil a scumpit apartamentele din Confort City

admin Imobiliare-Rezidentiale.ro, 01.06.2009

Incepand de astazi, oferta de apartamente noi in Confort City s-a schimbat, Domus Stil anuntand o crestere a preturilor cu minim 5000 de Euro pentru apartamentele finisate. Oferta completa o gasiti aici, e semn ca piata da semne (timide) de dezghetare si ca ideea lor de plata in rate la dezvoltator (fara multe complicatii) da semne de reusita.

Taguri: ,
 

Impact vinde cartiere rezidentiale la pachet

admin Imobiliare-Rezidentiale.ro, 18.05.2009

Pentru ca inclusiv cu rate la dezvoltator vanzarea de apartamente noi nu e chiar in cea mai buna forma :), Impact ia o decizie interesanta pentru piata, si anume vanzarea de blocuri la pachet catre investitori (care pot acum cumpara la preturi infinit mai mici decat acum un an si jumatate spre exemplu). Greenfield este unul dintre proiectele reprezentative pentru Bucuresti (si printre putinele finalizate), iar oferta de rate la dezvoltator a fost inovatia Impact acum cateva luni, dar conditiile destul de dificile de achizitie si preturile cam mari fata de alte oferte (vezi Confort City) au facut achizitiile in Greenfield sa se situeze sub asteptari, de unde si decizia de mai sus. De urmarit daca vom avea o concretizare pe aceasta directie….

Taguri: , ,
 
Urmatoarele »